FAQ ON NCAA RECRUITING ISSUES DURING THE COVID-19 DEAD PERIOD –
NOW EXTENDED THROUGH MAY 31ST
Telephone Calls. 
Question: May an institution's coach video call a prospective student-athlete to conduct a tour of the athletics & on-campus facilities? Answer: Yes. 
Question: May an institution's coach conduct a group video call with multiple uncommitted prospective student-athletes? Answer: No. 
Question: May an institution's coach engage in a video call with multiple coaches of prospective student-athletes (e.g., high school coaches, club coaches)? Answer: Yes. A coach may conduct a video call with school/club coaches, provided the institution doesn’t incur any fee on their behalf 
Question: During the COVID-19 recruiting dead period when campus visits are not permitted, may an institutional staff member direct a student-athlete to make phone calls to an uncommitted prospective student-athlete for purposes of discussing the campus experience? Answer: No. 
Question: May an institutional staff member direct a student-athlete to make phone calls to a committed (e.g., one who has signed a National Letter of Intent, received a written offer of admission or made a financial deposit) prospective student-athlete? Answer: Yes. 
Question: May committed prospective student-athletes virtually participate in required athletically related activities (e.g., teambuilding, entertainment)? Answer: No. 
Question: May a prospective student-athlete use video call to see a team meeting? Answer: No. 
Question: May an institution's coach engage in a virtual speaking engagement (e.g., banquet) that involves prospective student-athletes (e.g., Zoom meeting with a club team)? Answer: No. 
Contacts and Evaluations. 
Question No. 1: During the temporary COVID-19 recruiting dead period, may an institution's coach have off-campus contact with a prospective student-athlete who has committed to the institution per Bylaw 13.02.5.5.2? Answer: Yes. Institutions should follow all governmental & public health guidance and/or directives that are issued. 
Campus Visits.
Question: Is it permissible for a prospective student-athlete to take a previously scheduled official or unofficial visit during the temporary COVID-19 recruiting dead period? Answer: No. 
Question: May an institution reimburse a prospective student-athlete for official visit expenses incurred if the official visit was canceled due to the COVID-19 outbreak? Answer: Yes: Providing reimbursement does not count as the student-athlete's official visit to the institution. 
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Question: Is it permissible for an institution to conduct an institutional camp or clinic during the temporary COVID-19 recruiting dead period? Answer: No.

Question: May an institution's coach work an online/virtual camp and clinic during the temporary COVID-19 recruiting dead period? Answer: No. 
Miscellaneous. 
Question: May an institution's coach be involved with a local sports club during the temporary COVID-19 recruiting dead period? Answer: Yes.

